Forrás: Pásztor Tünde

Rakott töltött tök

Rakott töltött tök

A rizst a szokásos módon megfőzzük. Összekeverjük a
darált hússal, a zúzott fokhagymával, a finomra vágott
zöldfűszerekkel meg a nagyon apró kockákra vágott
cukkinivel és sárgarépával. Beledolgozzuk az egész tojást,
majd tetszés szerint sózzuk.
Előkészítjük a tököt: megmossuk, meghámozzuk. Ha
kicsi, akkor félbe, ha nagy, akkor olyan 4 cm magas karikákra vágjuk. A magokat kikaparjuk, majd a tök belét is kivájjuk, úgy, hogy körülbelül egy centiméter vastag fala
maradjon a zöldségnek. A kivájt tökhúst összevagdaljuk,
azt is belekeverjük a töltelékbe. Beleállítjuk a darabokat
egy kivajazott jénaiba, s megtöltjük a fűszeres-zöldséges
hússal. A maradékot elosztjuk a töltött tökök körül.
Alufóliával letakarjuk, 150 fokos sütőben körülbelül 40
perc alatt készre sütjük. Levesszük a fóliát, magasabb fokozaton kicsit megpirítjuk a tetejét. Ha szeretjük, megszórhatjuk némi reszelt sajttal is.

kaloria 360 CAL
ido 75 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink