Forrás: Pásztor Tünde

Rakott zöldbab

Rakott zöldbab

Sós, forró vízben roppanósra főzzük a megtisztított és feldarabolt zöldbabot. Felaprítjuk a vöröshagymát, és a zúzott fokhagymával együtt megfuttatjuk némi zsiradékon. Belerakjuk a felkockázott füstölt húst, a héjától megfosztott, feldarabolt kolbászt, majd a darált húst. Sóval, borssal, őrölt köménnyel fűszerezzük, és, időnként megkeverve, készre főzzük. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk. Az aljába terítjük a zöldbab felét, ráborítjuk a rizzsel elkevert húst, kicsit összenyomkodjuk. A tetejére jön a zöldbab második fele. A tejfölt összekeverjük a
tojással, megsózzuk, és meglocsoljuk vele a rakottas tetejét. 160 fokra előmelegített sütőben bő félóra alatt összesütjük.

kaloria 530 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink