Rántott csirkecombfilé Bazsi módra petrezselymes újkrumplival

Éles késsel óvatosan kifilézzük a csirkecombokat, a bőrt rajta hagyjuk. Párhuzamos vágással kinyitjuk a húsokat, majd óvatosan kicsit kiveregetjük. Mindkét oldalukat sózzuk és borsozzuk.

Száraz, sütőpapíros tepsiben halványbarnára pirítjuk a panko morzsát. Utána a szokásos módon panírozunk: először lisztbe, utána felvert tojásba, végül pedig a pirított morzsába forgatjuk a csirkecombból készített szeleteket.

Egy nagy tepsibe sütőpapírt teszünk – ki is olajozhatjuk, de nem muszáj –, és ráfektetjük a bundázott húsokat úgy, hogy a bőrös felük legyen felül. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A körethez az újburgonyát ízlés szerint tisztítjuk, kockára vágjuk. Beletesszük egy nagy serpenyőbe a libazsírral együtt, kis sóval, borssal ízesítjük. Kevés vizet öntünk alá, és lefedve addig pároljuk, míg meg nem puhul. Ha kész, fedő nélkül kicsit lepirítjuk, majd hozzákeverjük az összevágott petrezselyem zöldjét.

Kovászos uborkás rántott karaj

kaloria - CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink