Sós vízben keményre főzzük a tojásokat. Hideg víz alatt leöblítjük, meghámozzuk.
Hosszában kettévágjuk. A sárgájákat egy tálba kaparjuk. A fehérjéket a szokásos módon (liszt, tojás, morzsa) panírozzuk, majd bő, forró olajban kisütjük.
A tojássárgájákat szitán áttörjük, ízesítjük. Habzsákba rakjuk és beletöltjük a rántott fél tojásokba.
Hogyan készül a tökéletes kemény tojás?
A szobahőmérsékletű tojásokat beletesszük egy lábasba. Öntünk rá annyi hideg vizet, amennyi bőven ellepi. Teszünk hozzá legalább öt evőkanál sót. Elkezdjük főzni. Ha felforrt, rögtön kicsire vesszük, hogy éppen csak gyöngyözzék a víz. Így főzzük még 5-6 percig. Tökéletes lesz az állaga, a fehérjéje jó kemény lesz, a sárgája pedig pont jó, nem folyós, de nem is zöldes, túlfőtt.