Rántott palacsinta zöldségbőségben
A lisztből, 3 tojásból és a tejből egy kevés sóval palacsintatésztát keverünk. Félórát pihentetjük, majd a felhevített olajon a szokásos módon palacsintákat sütünk. Az apróra vágott húst hagymás-paprikás pörköltalapon, sóval, borssal és egy csipetnyi őrölt köménnyel ízesítve rövid lében megpároljuk. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk a megtisztított és felkockázott zöldségeket. Ha egészen puha, a tejfölbe egy teáskanálnyi lisztet keverünk, behabarjuk vele a zöldséges húst, és sűrűre főzzük. A palacsinták közepébe egy-egy adag tölteléket halmozunk, a tészta két oldalát ráhajtjuk, és hosszában feltekerjük. A töltött palacsintákat lisztbe, felvert tojásba, majd zsemle- morzsába forgatjuk, és forró olajban megsütjük.