Rántottás húspástétom

Rántottás húspástétom

Ezt a pástétomot a legegyszerűbben egy kisebb teflonos
tepsiben készíthetjük el. Kenjük be olajjal a tepsi alját, és
helyezzük el benne a szalonnaszeleteket meg az aprított
kakukkfüvet. A finomra vágott vöröshagymát pároljuk
meg kevés olajon. A fokhagymát zúzzuk össze. Vegyük
el a vöröshagyma felét, adjuk hozzá a kis kockákra vágott
fél paprikákat, ízesítsük sóval és borssal, majd habarjuk el
a 2 egész tojással, és süssünk belőle rántottát.
Ezután a maradék vöröshagymát és a fokhagymát felezzük
el, és két külön tálban adjuk a kétféle darált húshoz.
Mindkét masszát ízesítsük sóval, borssal, majd keverjük
össze 1-1 tojássárgájával és 1-1 kanál tejföllel. A sertéshús keverékét simítsuk el a tepsiben, és osszuk el rajta a rántottát. Fedjük be a darált marhahússal, azután takarjuk le a tepsit alufóliával. A pástétomos edényt tegyük egy nagyobb tepsibe, majd annyi vizet öntsünk köré, hogy a húsos tepsi háromnegyedéig érjen. Így, vízgőzben süssük 200 fokon 90 percig.

kaloria 300 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink