Forrás: Pásztor Tünde

Ratatouille grillezett rozmaringos borjúszűzzel

Ratatouille

Nagyobb kockára vágjuk a hagymát, kicsit megfuttatjuk némi olajon. Amikor már üveges, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Összeforrósítjuk, majd hozzátesszük a héjastul szintén nagyobb kockákra szabott padlizsánt,
cukkinit. Félig puhára pároljuk, utána jöhet hozzá a felvágott paradicsom, paprika. Megsózzuk, meghintjük a
finomra vágott zöld fűszerekkel. Végül hozzákeverjük a sűrített paradicsomot, alaposan összeforraljuk. A frissen sült borjúval tálaljuk, kínálunk mellé friss, ropogós kenyeret is.

Grillezett rozmaringos borjúszűz

A főzés előtti napon a szüzet lehártyázzuk, 5-10 milliméter
vastag érmékre felvágjuk. Sózzuk-borsozzuk. Két szál rozmaringot apróra vágunk, beletesszük az olajba, és az így felerosített ízű rozmaringolajjal bedörzsöljük a hússzeleteket. Egy éjszakát hagyjuk pácolódni, utána grillen megsütjük – körülbelül három perc elég oldalanként, így szép rózsaszín marad belül.

kaloria 370 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink