Bevagdossuk a kacsamellek bőrös oldalát.
Megmossuk és leszárítjuk a zsályaleveleket, félbevágjuk a gyömbért, vékony csíkokra vágjuk a narancs héját.
Közepesen forró serpenyőbe tesszük a kacsahúst a bőrével lefelé. Mellédobjuk az előkészített zöldségeket. Három percig sütjük, megfordítjuk, sózzuk, borsozzuk, és még három percig pirítjuk.
Átrakjuk egy kis sütőedénybe, és 180 fokra előmelegített sütőben tíz percig sütjük. Utána még tíz percig pihentetjük a felszeletelés előtt.
A krémhez vékonyan meghámozzuk a rebarbarát, feldaraboljuk, beletesszük egy lábasba. Öntünk rá egy fél vizet, egy deci vörös bort. Fűszerezzük reszelt gyömbérrel, szegfűszeggel, citromhéjjal, ízlés szerint édesítjük, majd csipet sót is adunk hozzá. Fedő nélkül krémesre főzzük, időnként megkeverjük. Ha sűrűsödik be annyira, ahogy szeretnénk, akkor egy evőkanál keményítőt elkeverünk egy kis vízzel, és azzal besűrítjük.