Rebarbarás florentintorta

Rebarbarakompót

A fehér és a piros zselatint 4 evőkanálnyi hideg vízben megpuhítjuk. A rebarbarát megtisztítjuk, megmossuk, és 2 cm-es darabokra aprítjuk. A lekvárt a narancslével együtt felforraljuk. Beletesszük a rebarbarát, és 5 perc alatt puhára főzzük. A rebarbarakompótot tálba rakjuk, és feloldjuk benne a megpuhult zselatint. 2 órán át hideg helyen tartjuk.

Tészta

A tésztához összegyúrunk 15 dkg puha vajat 8 dkg cukorral, a vanília kikapart belsejével és egy csipetnyi sóval. Azután beledolgozzuk a tojássárgáját a liszttel és
2 evőkanálnyi tejszínnel. Az egészet sima tésztává gyúrjuk, majd fóliában körülbelül 90 percig pihentetjük a hűtőszekrényben.
Apróra vágjuk a koktélcseresznyét. A maradék vajat a tejszínnel együtt fedő nélkül 1 percig forraljuk. Hozzáadjuk a maradék cukrot, a mézet, a kétféle aprított mandulát és a koktélcseresznyét. Felforraljuk, majd félretesszük. A sütőt 190 fokra melegítjük.
A gyúrt tésztát kettéosztjuk, az egyik felét lisztezett deszkán kerek lappá nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy 26 cm-es kivajazott formát. A lap alját egy villával megszurkáljuk, majd a forró sütő középső részében 3 percig elősütjük. A florentinmassza felét rásimítjuk a tésztára, és még 12 percig sütjük tovább, amíg aranybarnára sül a kéreg.
Ha langyosra hűlt, kivesszük a formából. A tészta másik felét a maradék masszával ugyanígy megsütjük. Ezt a tésztalapot még langyosan 12 darabra vágjuk.
Mielőtt teljesen megdermed a rebarbarakompót, rásimítjuk az első tésztalapra, és egész éjjel pihentetjük a hűtőben.

Tejszínkrém

A tejszínt a habfixáló porral, a vaníliás cukorral és a likőrrel
habbá verjük. A süteményt kiszedjük a formából, a tejszínkrémet a gyümölcsre simítjuk, és egyenletesen elosztjuk rajta a 12 szeletre vágott florentinlapot.

kaloria 410 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink