Meghámozzuk az almát, és lereszeljük. összekeverjük a citrom levével. Hozzátesszük a fűszereket (őrölt fahéj, szerecsendió, gyömbér) meg a nyírfacukrot, és egy lábasban puhára pároljuk. Hagyjuk teljesen kihűlni.
A tésztához összekeverjük a kétféle lisztet a nyírfacukorral, a sütőporral és a sóval. Hozzáadjuk a kókuszolajat és az egész tojást, és sima tésztává gyúrjuk. Két egyenlő részre osztjuk.
Kókuszolajjal kikenünk egy kis-közepes méretű szögletes sütőedényt. Lisztezett felületen kinyújtjuk az egyik tésztadarabot, és kibéleljük vele a sütőtepsinket. Ráhalmozzuk a kihűlt párolt almát, szépen elegyengetjük. Kinyújtjuk a másik tésztadarabot is, befedjük vele az almát.
170 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk a tepsiben kihűlni, majd megszórjuk porcukorral, és felszeleteljük tetszés szerint.