Forrás: Csonka Ilona

Almás rétes túrós-marcipános tésztából

  1. Meghámozzuk az almát, a húsát kockára vágjuk. Öszszekeverjük a cukorral és a fűszerekkel (fahéj, vaníliás cukor, reszelt citromhéj). Hozzáadjuk a mazsolát, és egy lábasban roppanósra pároljuk. Ha kész, elkeverjük benne a keményítőt, félrerakjuk. Összegyúrjuk a tésztát a hozzávalókból. Kétfelé osztjuk. Lisztezett felületen egyesével nem túl vékonyra kinyújtjuk. Megszórjuk a morzsával. Egy csíkban ráhelyezzük a kihűlt tölteléket. Feltekerjük, mint a bejglit. Alaposan kizsírozunk két őzgerincformát, és belefektetjük a két tekercset. 175 fokra felfűtött sütőbe toljuk, és 25-30 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, vastagabb szeletekre vágjuk, és karamellmártást adunk mellé.

Így készül a sütemény lépésről lépésre:

 

Almás rétes fahéjfagylalttal

Juci néni almás mákos rétese

Szalonnás-káposztás fonott rétes

kaloria 260 CAL
ido 70 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Csonka Ilona

Ajánlataink