Forrás: Csonka Ilona

Szalonnás-káposztás fonott rétes

  1. Egy serpenyőben kisütjük a kétféle, apró kockára vágott szalonnát. Félretesszük a szalonnapörcöket, ha túl sok lenne a zsiradék, akkor veszünk ki belőle (erre már nem lesz most szükség). A serpenyőbe szórjuk a cukrot, halványra karamellizáljuk. Rárakjuk a kockára vagy szálasra vágott káposztát, kevergetve megpároljuk. Ha kész, sózzuk, és jó alaposan megborsozzuk. Hozzáforgatjuk a szalonnapörcöket, majd teljesen kihűtjük.
  2. A tésztát vékonyra kinyújtjuk. Középre halmozzuk egy csíkban a tölteléket. A két oldalán a tésztát ferdén csíkokra vágjuk, és a csíkokat a rétes tetejére hajtogatjuk. Így alakul ki a szép fonott felszíne. Sütőpapírral kibélelt sütőlemezre rakjuk.
  3. Lekenjük felvert tojással, és 200 fokra előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Langyosan szépen lehet szeletelni.

Túrós-tejfölös hajdinarétes

Rétesfánk

Nyúlfilé rétestésztában, pikáns gombás töltelékkel

 

kaloria 240 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Csonka Ilona
Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.