Megtisztítjuk, felkarikázzuk a sárgarépát, és kevés sós vízben puhára pároljuk.
A lencsekonzervet vagy a főtt lencsét lecsepegtetjük. Egy tálban vegyítjük a liszttel, a citromlével, a puha répával, majd botmixerrel simára turmixoljuk.
A diót durvára vágjuk, a petrezselymet felaprítjuk, mindezt beleforgatjuk a lencsés masszába. Végül ízlés szerint sóval, borssal, római köménnyel, csilivel fűszerezzük, jól elkeverjük.
Fasírtokat formázunk. Sütőpapírral bélelt, olívaolajjal megkent tepsire fektetjük őket, és 200 °C-on 30-40 perc alatt aranybarnára sütjük. Félidőben megfordítjuk a fasírtokat, hogy mindkét oldaluk megpiruljon.
A szószhoz a fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, áttörjük, és alaposan elkeverjük a majonézben a citromlével, majd ízlés szerint sózzuk. Vágott káposztával, friss zöldségekkel tálaljuk, igény szerint teljes kiőrlésű vagy gluténmentes zsemlében.