Habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzákeverjük a joghurtot és az olajat, hozzáforgatjuk a répát és a reszelt citrushéjakat.
A lisztet összekeverjük a sóval, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sütőporral. Összeforgatjuk a reszelt sárgarépával és a tojással.
Egy muffinforma mélyedéseibe papírkosárkákat teszünk, belekanalazzuk a masszát úgy, hogy körülbelül a formák háromnegyedéig érjen. 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni őket.
A fondant-t enyhén porcukros felületen 2-3 mm vastagra nyújtjuk. Köröket vágunk ki belőle, rátesszük a muffinok tetejére. A marcipánból kis répákat formázunk, és a cukorszalmából pici szárat szúrunk bele.