Részeges meggyes bomba

Részeges meggyes bomba

Az időben – legalább félórája – szobahőmérsékletre tett
vajat habosra keverem, majd hozzáadok 10 dkg cukrot, az egész tojásokat, a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. A búzalisztet és a kukoricalisztből 10 dkg-ot elvegyítem a sütőporral, ezt is a tésztához adom az őrölt mandulával együtt, és alaposan összedolgozom a tésztát. A massza egyharmadát áttöltöm egy másik edénybe, a maradék kétharmadba a kakaóport keverem. A kakaós tésztát kivajazott kerek koszorú- vagy kuglófformába öntöm, egyenletesen belesimítom, majd befedem a maradék tésztával. Előmelegített,
180 fokos sütőben 45-50 percig sütöm. Óvatosan
kiborítom, hagyom kihűlni, majd három lapra vágom.
A gyümölcsös massza felét elrendezem az alsó süteménylapon. A tetejét 2 cm vastagon megkenem a vaníliás tejszínhabbal, majd óvatosan rányomkodom a második lapot. Elrendezem rajta a gyümölcsös massza másik felét, és ismét megkenem tejszínhabbal. Ráteszem az utolsó tésztát is, és a süteményt bevonom tejszínhabbal.
Egy éjszakán keresztül hűtöm. A díszítéshez a csokoládéból szép hosszú forgácsokat faragok, megszórom vele a tésztát, és meghintem porcukorral.

Töltelék

A töltelékhez kimagozom a meggyet, lecsöpögtetem,
összekeverem a maradék 10 dkg cukorral. Egy órán át
állni hagyom, majd leszűröm a levét. A maradék 5 dkg
kukoricalisztet összekeverem 3-4 evőkanálnyi meggylével.
A többi meggylevet vízzel 2,5 dl-re hígítom, felforralom,
és állandóan kevergetve hozzáadom a lisztes léhez.
Ismét felforralom, 3-4 percen keresztül főzöm, majd lehúzom a tűzről, és lehűtöm. Ebbe a masszába teszem a lecsöpögtetett meggybefőttet. A tejszínt kemény habbá verem a vaníliás cukorral. A zselatint 10 percre 4 evőkanál
vízbe áztatom, és olvadásig melegítem. Hozzáadom a rumot, majd belekeverem az egészet a tejszínhabba.

kaloria 460 CAL
ido 120 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.