Részeges Vilmos

Részeges Vilmos

Két körtét meghámozunk, negyedekre vágjuk, citromlével meglocsoljuk, hogy ne barnuljon meg, és félretesszük.
A többi körtének levágjuk a tetejét – ebből lesz majd a kalapjuk –, a belsejüket pedig kivájjuk úgy, hogy körülbelül fél centis húsuk maradjon. Egy edénybe 1 dl vizet öntünk, és felforraljuk 4 evőkanál cukorral, a citrom levével, egy fél rúd vaníliával meg egy darabka fahéjjal. A körték kivájt húsát és a körtecikkeket ebben a szirupban lassan, gyöngyözve nagyjából 5 percig főzzük, majd a levében hagyjuk kihűlni.
A körteszeleteket félretesszük a díszítéshez, a kompótot összeturmixoljuk a pálinkával. A tojásfehérjét kemény habbá verjük a maradék cukorral, majd összekeverjük a kompótkrémmel és nyomózsákba töltjük. Megtöltjük a kivájt körtéket, ráhelyezzük a kalapokat. Ezután a körtéket tepsibe tesszük és 10 percig sütjük. A körtecikkekkel és vaníliacsíkokkal díszítve tálaljuk.

kaloria 170 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink