Réteges almás kocka

Meghámozzuk az almát, a csutkát kiszedjük, a gyümölcshúst vékonyan felszeleteljük. Beletesszük egy tálba, összekeverjük a fahéjjal és négy evőkanál kristálycukorral.

Egy másik tálban összekeverjük a száraz alapanyagokat: liszt, só, citromhéj, sütőpor, vaníliaőrlemény.

Egy harmadik tálban kézi robotgéppel kihabosítjuk a tojásokat 200 g kristálycukorral. Fokozatosan hozzádolgozzuk az olajat, a narancslevet. Több részletben hozzádolgozzuk a lisztes keveréket.

Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral (vagy kikenünk zsiradékkal), belesimítjuk a nyers tészta harmadát. Rárakosgatjuk az almaszeletek felét. Ráöntjük a tészta második harmadát, ezt is kirakjuk almaszeletekkel, végül a tetejére önjük a maradék tésztát. Megszórjuk fahéjas barna cukorral.

180 fokos sütőbe toljuk, és körülbelül egy óra alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a közepe. Ha nagyon pirulna a teteje, de belül még nyers, letakarjuk alufóliával.

Hagyjuk langyosra hűlni, majd kockára vágjuk.

Német almatorta sós karamellkrémmel

kaloria - CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

12 személyre

Ajánlataink