Szirupot főzünk a cukorból és másfél deci vízből. Levesszük a tűzről, beledobjuk a kettévágott, kikapart vaníliarudat a magjaival együtt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben előkészítjük a gyümölcsöket: meghámozzuk az ananászt, hosszában cikkekre vágjuk, kiszedjük a torzsáját, keresztben vékony szeletekre vágjuk. A többit is meghámozzuk, a banánt felkarikázzuk, a kivit szeletekre metéljük, a mandarint cikkekre bontjuk. A vaníliás cukorszirupból kidobjuk a hüvelyt, belecsavarjuk a citrom levét, adagonként megforgatjuk benne a gyümölcsöket (hogy ne barnuljanak meg). Először az ananászt, majd szűrőlapáttal átrakjuk egy üvegedény aljára – utána ugyanezt megismételjük a kivivel, a banánnal meg a mandarinnal. Végül a szirupot ráöntjük a rétegesen lerakott salátára. Lefedjük, és pár órán át hagyjuk összeérni az ízeket.
Hozzávalók
4 személyre