Forrás: Ványi László

Rétegezett karfiolleves

Rétegezett karfiolleves

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd bő, sós
vízben puhára főzzük. Ezután leszűrjük, a karfiol- rózsákat pedig kétfelé osztjuk. Mindkét adagot külön-külön kislábasba tesszük, és felöntjük 1,5 dl tejszínnel. Az egyiket finomra vágott petrezselyem zöldjével, a másikat fűszerpaprikával ízesítjük, színesítjük, majd összeforraljuk a tejszínnel. Közben az ételkeményítőt 1 dl hideg vízben kikeverjük, besűrítjük vele a karfiol- levest. Ezután a két kislábas tartalmát botmixerrel pürévé keverjük. Vigyázzunk arra, hogy egyforma sűrű legyen az állaguk, különben tálalásnál a színek összekeverednek. Az elkészült krémlevest megkóstoljuk, szükség szerint sóval ízesítjük. Öblös üvegpohárban vagy üvegtányérban tálaljuk, óvatosan meregetve egymásra a kétféle levest, hogy az ízes-színes rétegek ne folyjanak össze.

kaloria 210 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 2

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Ványi László

Ajánlataink