Rétegezett pásztortarhonya tepsiben sütve
A felhevített zsírban addig pirítjuk a tarhonyát, amíg rózsaszínű lesz és elkezd habosodni. Megszórjuk fűszerpaprikával, elkeverjük, és azonnal felengedjük két és félszeres mennyiségű vízzel. Amikor újra felforrt, takarékra tesszük, és fedő alatt, kb. 30 perc alatt puhára pároljuk. Közben megtisztítjuk a hagymát és a burgonyát. Egy tepsibe beleterítjük a tarhonya felét, szép sorban ráteszszük a karikákra vágott burgonyát. Megsózzuk, borsozzuk, majd ezután következik a karikákra vágott vöröshagyma meg a parasztkolbász, végül az egészet betakarjuk a tarhonya másik felével. A tetején elrendezzük a baconszeleteket, majd a tepsit fóliával letakarjuk, és a forró sütőbe tesszük. Kb. félórát sütjük, attól függően, hogy milyen vastagra vágtuk a burgonyát. Amikor megpuhult, levesszük a fóliát, és a tetején megpirítjuk a szalonnát.