Rétestorony pulykaroláddal
Éles késsel kinyitjuk a húst úgy, hogy két-három nagy, vékonyabb húslapot kapjunk. Kiterítjük, sóval, durvára tört színes borssal, zúzott fokhagymával bedörzsöljük. Durvára vágjuk a tárkony felét, megszórjuk vele a kiterített húst. Elkezdjük feltekerni, mint a bejglit. Ha a tekercs vastagsága eléri az 5 centit, levágjuk, és újabb adagot tekerünk (így nem lesznek túl vastagok a roládok). Kiolajozunk minden tekercshez egy megfelelő méretű alufólia lapot, rárakjuk a felcsavart húsokat, és mindegyiket szaloncukorszerűen becsomagoljuk. Egy kisebb tepsibe sorakoztatjuk a kis csomagokat, és 170 fokos sütőben bő órán át sütjük, ez idő alatt a saját gőzében megpuhul és valamelyest meg is pirul. Amíg sül, elkészítjük a köretet. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, és egy serpenyőben kevés olívaolajon pár perc alatt roppanósra pároljuk – az egyes zöldségeket puhulási sorrendben rakjuk bele. Közben sózzuk, és ízesítjük a maradék finomra vágott tárkonnyal. Körülbelül 6 centis négyzeteket vágunk ki a réteslapból, személyenként 4-5 darabot. Egy sütőlemezre sütőpapírt terítünk, rárakjuk a réteslapokat, leheletnyi olajjal megspricceljük, és forró sütőben egy-két perc alatt halványbarnára sütjük (vigyázni kell, nagyon hamar kész van!). Közvetlenül tálalás előtt minden tányéron felépítjük a tornyokat, a ropogósra sütött réteslapokra rárétegezzük az ízesített zöldségeket. A tetejére rakunk egy kevés joghurtot. Mellérakjuk a felkarikázott pulykát, és azonnal tálaljuk.