Forrás: Kezdőknek könnyedén

Retro töltött kenyér

  1. A kenyeret keresztben, kicsit ferdén, sűrűn, jó mélyen bevagdossuk, de vigyázunk, hogy az alját ne vágjuk át. Egy serpenyőben az olívaolaj és a vaj keverékén kicsit átsütjük a felkarikázott újhagymát, a finomra vágott zellert, a zúzott fokhagymát és a felkockázott sonkát. Kicsit meg is sózzuk.
  2. Hagyjuk hűlni, majd a kenyér réseibe egy evőkanállal beletömködjük. Alufóliába burkoljuk úgy, hogy felül majd könnyen szét lehessen bontani a csomagolást, és egy tepsin a felforrósított (180-200 fokos) sütőbe toljuk. Sütjük jó tíz percig, majd kivesszük, felül szétnyitjuk a fóliát. A lereszelt sajtot is a nyílásokba tuszkoljuk, visszarakjuk a sütőbe, és a addig sütjük, míg a tetején egy picit meg nem pirul a sajt (tényleg csak egy kicsit, mert megkeseredik, ha túlsütjük).

Mézes gyümölcskenyér marcipánnal és naranccsal

Gyümölcskenyér, püspökkenyér – a hűvösebb hónapok sztárjai

kaloria 410 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

személyre

Forrás: Kezdőknek könnyedén

Ajánlataink