Felforrósítjuk a két deci tejet. A tojássárgájákat kikavarjuk egy evőkanál porcukorral és egy evőkanál keményítővel. Gőz fölé átrakjuk, és fokozatosan öntjük hozzá a meleg tejet, besűrítjük. Ha kész, félretesszük, teljesen hidegre hűtjük.
Közben a tejszínből habot verünk egy evőkanál porcukorral. A túrót habosra keverjük a maradék porcukorral meg a vaníliás cukorral.
A ribizlit leszemezzük, a málnát átnézzük, mind a kettőt megmossuk, leszárítjuk. Végül mindent összeforgatunk: a főzött krémet és az édes túrót, beledolgozzuk a tejszínhabot, végül eloszlatjuk benne a friss gyümölcsöt. Fagylaltoskanállal vagy evőkanállal poharakba adagoljuk, megszórjuk a durvára összevágott pisztáciával.