Kevert tészta
A vajat a porcukorral és a sóval krémesre keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját. Azután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A
masszát 26 cm átmérőjű kivajazott tortaformába
simítjuk.
Habcsók
A habcsókhoz kemény habbá verjük a tojásfehérjét, közben fokozatosan beleszórjuk a cukrot. A habba beleforgatjuk a mogyorót. A habcsókmasszát óvatosan a kevert tésztára simítjuk, és megszórjuk a lapra vágott mogyoróval. A 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 20 percig sütjük, majd 120 fokra csökkentjük a hőfokot,
és még 15 percig sütjük a tésztát. Hagyjuk kissé hűlni, majd rácsra borítva teljesen kihűtjük. Azután vízszintesen
egyszer félbevágjuk.
Töltelék
A töltelékhez a habfixáló porral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük a tejszínt. A megtisztított, leszemezett ribizlit óvatosan beleforgatjuk. Az alsó lapot tálra tesszük, körbevesszük tortagyűrűvel, majd rásimítjuk a ribizlis tejszínhabot. Ráfektetjük a másik tésztalapot,
enyhén rányomjuk, és a tortát körülbelül 1 órát pihentetjük a hűtőszekrényben.
Díszítés
A felolvasztott tortabevonót kis lyukú nyomózsákba (vagy nejlonzacskóba) töltjük, és tálalás előtt csokimintát rajzolunk, majd porcukrot szórunk a torta tetejére. A kemény habbá vert tejszínnel megkenjük az oldalát, és lapra vágott mogyoróval díszítjük.