Tészta
A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd lassan adagoljuk a vizet. Utána kanalanként belekeverjük a lisztet, de a harmadik kanál után a sütőport is beleöntjük.
Külön tálban felverjük a tojás fehérjét, és szép lassan beleforgatjuk a kész alapba. Sütőpapírral bélelt, margarinnal kikent és belisztezett formában megsütjük,
180 fokon. Nagyjából 20 percig sütjük, de a tűpróbával biztosra mehetünk!
Krém
Összekeverjük a túrót a vaníliás cukorral. Beledolgozzuk a mascarponét, és ízlés szerint cukrozzuk. A krémet a kihűlt tésztára kenjük, majd dermedés után mehet rá a nyers ribizli, és az előírás szerint elkészített tortazselé. Pár óráig hagyjuk állni a hűtőben, tálalás előtt megszórjuk pirított mandulával, s mentalevéllel díszítjük.