Ribizlitorta habsapkában
A ribizliből néhány szép fürtöt félreteszünk a díszítéshez,
a többit leszemezzük. A vajat 12 dkg cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadunk 2 egész tojást és 2 tojás
sárgáját, majd belecsorgatjuk a tejet. A darált mandulát
összekeverjük az átszitált liszttel meg a sütőporral, és a
masszába vegyítjük. A tésztát vajjal kikent, zsemle- morzsával megszórt 26 cm-es tortaformába simítjuk. Ráhalmozzuk, elosztjuk rajta a leszemezett ribizlit, kicsit bele is nyomkodjuk, majd előmelegített sütőben, 180 fokon 25-30 percig sütjük. Közben a tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük. A habcsókmasszát lazán a forró tortára simítjuk, majd további 15 percig sütjük. A tortát kivesszük a formából, az oldalát körben meghintjük mandulával, és rácsra téve kihűtjük. Fogyasztás előtt a félretett ribizlifürtökkel és citromfűvel díszítjük.