Ricottás parajjal töltött jércemell
A csirkemellet félbevágjuk. A vastagabbik oldala felől éles, hosszú pengéjű hegyes késsel felszúrjuk. Vékonyan felcsíkozzuk a megmosott parajt. Hozzákeverjük a ricottát, zúzott fokhagymával, sóval-borssal ízesítjük, a végén beledolgozunk egy egész tojást. Betöltjük a csirkemelleket. Áttesszük egy kizsírozott sütőedénybe, és
180 fokra előmelegített sütőben bő félóra alatt megsütjük. Ha nagyon pirulna a teteje, alufóliával letakarjuk.
Tejszínes burgonyával
Meghámozzuk a burgonyát, és nagyon vékonyra felkarikázzuk. Megsózzuk, és egy kis sütőtálba tesszük. Rádobjuk a vajat, és félig megsütjük. Ráöntjük a tejszínt,
végül ropogósra pirítjuk.