Rizlingben konfitált tyúkmell almás tarhonyafelfújttal
A melleket megtisztítjuk, lebőrözzük, sóval, fehér borssal bedörzsöljük. A húst egy edénybe helyezzük, majd felöntjük a borral, hogy bőven ellepje. Rátesszük a vaj felét, majd a zsályaleveleket, és lefedjük. Berakjuk a sütőbe, és 120 fokon 3 órán át bent hagyjuk, s ha kell, időnként pótoljuk a folyadékot.
Közben elkészítjük a felfújtat. A tarhonyát egy kevés vajon egy picit megpirítjuk, felengedjük dupla mennyiségű vízzel, sóval ízesítjük. Felverjük a tojások fehérjét habnak. Ha a tarhonya kész, hozzákeverjük a tojások sárgáját, hozzáreszeljük a meghámozott almákat, és végül lazán belekeverjük a tojáshabot. Ráöntjük a tejet vagy a tejszínt, kivajazott tepsibe helyezzük, majd sütőben pirosra sütjük.
Ha a mellek elkészültek, kivesszük az edényből, és egy serpenyőben a maradék vajon megpirítjuk. A visszamaradt lében megpároljuk a megtisztított gombát, megszórjuk petrezselyemmel, s a hússal együtt tálaljuk.