Rizottó csirkével és medvehagymával
Nagyon finomra vágjuk a meghámozott vöröshagymát. Egy nagy lábasba dobjuk, öntünk rá pici olívaolajat, fél deci vizet, megsózzuk, és gyakran megkeverve egészen krémesre sütjük – ha kell, adunk hozzá időnként egy kis vizet. Közben egy másik lábasban felforraljuk az alaplevet. Rádobjuk a rizst a hagymára, annyira összeforrósítjuk, hogy szépen kifehéredjenek a szemek (pirítani nem szabad). Hozzáöntjük a bort, közben szinte folyamatosan keverjük. Ha már felszívta az alkoholt, merőkanalanként hozzáadagoljuk a tűzforró alaplevet: mindig csak akkor teszünk hozzá új adagot, ha már felszívta az előzőt. Addig folytatjuk, míg roppanósra nem főnek a rizsszemek. Közben egy serpenyőben felforrósított olívaolajon megpirítjuk a kockákra vágott, megsózott csirkemellet. Ha már kész, hozzáadjuk a fagyasztott zöldségkeveréket és a felvágott medvehagymát. Jól összeforrósítjuk, végül összeforgatjuk a kész rizottóval. Tálalás előtt pikáns reszelt sajttal megszórhatjuk.