Rizses júdásfülgomba

Megtisztítjuk és felaprítjuk a zöldségeket, sós vízben roppanósra pároljuk.

A rizst a szokásos módon megfőzzük.

A szárított gombát beáztatjuk negyedórára langyos vízbe, a frisset megtisztítjuk (lemossuk a földet, és a pici szárát lecsípjük).

A leszárított gombát vajon megsütjük (közben pattog és serceg, de az nem baj.), 10-15 perc alatt készül el. Végül megszórjuk finomra vágott petrezselyem zöldjével, sózzuk és borsozzuk. Hozzákeverjük a vékony negyedkarikákra vágott lila hagymát, azzal is még pár percig sütjük, hogy a hagyma színe megmaradjon, de az erős íze elmenjen.

Egy nagy (lehetőleg öntöttvas) serpenyőben 1-2 evőkanál olajon átpirítjuk a főtt rizst. Kitoljuk körben a serpenyő szélére, hogy középen legyen egy kis csészealjnyi vagy kistányérnyi lyuk. Ideöntjük a sóval, borssal felvert tojásokat, és megsütjük lágy rántottának. Lehet közben keverni is magában, de nem a rizzsel (azért kell így csinálni, mert egyébként nyálkás, gusztustalan massza lenne a tojásos sült rizs helyett). Ha már lágyan kocsonyás a tojás, fakanállal összekeverjük a rizzsel. Végül összeforgatjuk a zöldségekkel és a gombával. Reszelt sajttal tálaljuk.

Tárkonyos-gombás szívleves

kaloria 460 CAL
ido 55 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink