Rizses-lencsés zöldségcurry

A szokásos módon megfőzzük a rizst.

Egy serpenyőben, az olajon megdinszteljük a cikkekre vágott vörös- és lila hagymát. Ha már összeestek, hozzáadjuk a lereszelt gyömbért, fél percig sütjük együtt. Rátesszük a felaprított sárgarépát, paprikát, a lencsét, elkezdjük párolni.

Sózzuk, fűszerezzük kurkumával, curryvel, római köménnyel és korianderrel. Öt percig pároljuk együtt.

Felöntjük a zöldségalaplével, belerakjuk a fagyos zöldborsót, és addig főzzük, míg a zöldségek meg nem puhulnak (nem főzzük túl, akkor jó, ha még kicsit roppanósak maradnak).

Hozzáöntjük a tejszínt (vagy kókusztejet), beleforgatjuk a főtt rizst.

Csilis-virslis lencsesaláta

kaloria - CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink