Rizses húsgolyók sajtos mártogatóval

Rizses húsgolyók

Összekeverjük a rizst a darált hússal, a tojással, a zúzott fokhagymával, összevágott petrezselyem zöldjével és a fűszerekkel. Diónyi golyókat formázunk, bő olajban kisütjük.

Sajtos mártogatós

A mártáshoz a vajat felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, átfuttatjuk, felengedjük tejszínnel, kevergetve besűrítjük. Beleszórjuk a lereszelt sajtot, és már le is vesszük, de tovább kevergetjük, a meleg mártásban jól meg fog olvadni a sajt. Tálalás: egy nagy tál közepére tesszük egy kis edényben a mártást, köré rendezzük a húsgolyókat. Zöldséghasábokkal kínáljuk.

kaloria 500 CAL
ido 60 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Rizses húsgolyók

olaj a sütéshez

1 tojás

1 csokor petrezselyem zöldje

őrölt bors

2 gerezd fokhagyma

10 dkg rizs

25 dkg darált pulykamell

Sajtos mártogatós

20 dkg cheddar

2 dl tejszín

1 evőkanál finomliszt

5 dkg vaj

Ajánlataink