Rizses káposztapuding

Rizses káposztapuding

A káposztát lereszeljük, és lábasba rakjuk. Ráöntünk egy evőkanál olajat és fél deci vizet. Megsózzuk,
megborsozzuk, és a többi fűszert is beleszórjuk. Fedő alatt puhára pároljuk, ezután fedő nélkül, folytonosan
kevergetve megpirítjuk, közben rászórjuk a cukrot. A rizst megmossuk, lecsurgatjuk, és kevés olajon üvegesre futtatjuk.
Térfogatához képest dupla mennyiségű vízzel felöntjük, beleszórjuk az ételízesítő port, és fedő alatt, kis lángon addig pároljuk, amíg az összes levét beszívja. A margarint habzásig hevítjük a liszttel, felöntjük a tejjel, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük, végül beletesszük a kefirt, a rizst és a káposztát, de már nem forraljuk. Jól összekeverjük, ezután adjuk hozzá a tojássárgájákat és a fehérjékből vert kemény habot. A masszát négy egyforma, lehetőleg hőálló bögrébe vagy egyéb formába nyomkodjuk. A megtöltött edénykéket beleállítjuk egy háromujjnyi vízzel telt tepsibe, majd az egészet betoljuk a 90-100 fokra előmelegített sütőbe. Addig gőzöljük, amíg a beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a massza. Meleg tányérokra borítjuk, tetejüket megszórjuk a reszelt sajttal, és forrón tálaljuk.

kaloria 380 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.