Rizsfelfújt meleg meggymártással

Rizsfelfújt meleg meggymártással

Egy lábasba öntjük a rizst, eresztünk rá annyi vizet, amely bőven ellepi, és időnként megkeverve addig főzzük, míg fel nem szívja a folyadékot. Ekkor öntjük rá a tejet, beledobjuk a felvágott vaníliarudat, teszünk hozzá csipetnyi
sót, megcukrozzuk, és folyamatos felügyelet alatt puhára főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni. Kidobjuk belőle a vaníliát. Belekeverjük a tojások sárgáját, a reszelt citromhéjat, a lisztet, a vajat, végül óvatosan összeforgatjuk a habbá vert fehérjékkel. Egy kisebb vagy közepes méretű tepsit vajjal kikenünk, finom morzsával megszórunk, beleöntjük a masszát. 180 fokos sütőben bő háromnegyed óra alatt sül meg.

Meggymártás

Amíg sül, a meggyet egy kis lábasba dobjuk (lehet akár fagyosan is), öntünk alá pici vizet, adunk hozzá 2 evőkanál cukrot, összefőzzük. Ha már rottyant egyet, besűrítjük a vízzel elkevert keményítővel.

kaloria 580 CAL
ido 85 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink

Kövess minket a legfrissebb sportos trendekért és inspirációkért a Facebookon is.