Rizspuding aszalt gyümölcsökkel
A tejet 8 dkg cukorral felforraljuk, belekaparjuk a vaníliarúd magjait, és hozzáadjuk a reszelt citromhéjat. Egy serpenyőben kevés vajat habzásig melegítünk, hozzáadjuk a rizst, felforrósítjuk, majd ráöntjük a bort. Ha elforrt, egy merőkanálnyit ráöntünk a forró tejből, folyamatos keverés mellett közepesen erős tűzön főzzük. Amikor a rizs fölszívta a tejet, egy újabb kanállal merünk rá – ezt addig ismételjük, amíg a rizs meg nem puhul. A félig puha rizshez adjuk a kockára vágott aszalt gyümölcsöket. A kész rizst hagyjuk kihűlni. A tojássárgájákat 1 dl tejszínnel és 2 dkg cukorral gőz fölött sűrűsödésig főzzük, folyamatosan habosítva, majd kinyomkodva hozzáadjuk a beáztatott zselatinlapokat. A maradék tejszínt habbá verjük, ha a tojássárgája langyosra hűlt, két részletben hozzákeverjük, végül az
egészet óvatosan összeforgatjuk a rizzsel. Formába töltve hűtőben dermesztjük.