Forrás: Apetito étterem

Rókagombaleves pirított zsemlekockával

Rókagombaleves pirított zsemlekockával

A gombát megtisztítom, megmosom, majd szeletekre vágom. A petrezselyem zöldjével is hasonlóan járok
el, de azt apróra vagdalom. Közben fazékban a vajat lassú tűzön megolvasztom, és megpirítom benne a gombát meg a petrezselyem zöldjét. Liszttel meghintem, s ha az
sárgára pirult, annyi csontlét öntök rá, hogy olyan sűrű legyen, mint egy becsinált leves. Sózom, borsozom. Tálaláskor az 1 dl sűrű tejfölben elkavarom a három tojássárgáját, és ezt belehabarom a levesbe. Vajban pirított zsemlekockát kínálok mellé.

kaloria 300 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Apetito étterem

Ajánlataink