Római köményes batátafőzelék pirított kelbimbóval

Meghámozzuk az édesburgonyát, felkockázzuk. Lábasba szórjuk. Adunk hozzá sót, borsot, római köményt, babérlevelet, öntünk rá annyi vizet, amennyi éppen ellepi, és elkezdjük főzni. Ha megfőtt, akkor a keményítőt kevés hideg vízben csomómentesre keverjük, és besűrítjük vele a főzeléket.

Közben a kelbimbót is megtisztítjuk. Sós, szódabikarbónás vízben 2-3 percig főzzük, utána leszűrjük és hagyjuk szikkadni. Egy nagy serpenyőben kevés zsiradékot hevítünk, rádobjuk a nagyon apróra vágott fokhagymát és a kelbimbót, és kevergetve körülbelül 10 percig pirítjuk, ezt adjuk feltétként a főzelékhez.

Fokhagymás pirított csirke sült édesburgonyával

kaloria 210 CAL
ido 40 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink