- A libacombokat és a libamellet jó alaposan bedörzsöljük sóval, frissen tört fekete borssal és szárított kaporral. Jól záródó edényben egy napot hagyjuk így állni a hűtőszekrényben. Másnap fél órán át hideg vízben áztatjuk a római tálat a fedelével együtt. Kivesszük a vízből, beletesszük a libahúst (nem kell alá sem zsír, sem víz), rárakjuk a tál fedelét. Hideg sütőbe toljuk, és lassan emeljük a hőmérsékletet 160 fokig. 2-3 órán át sütjük.
- Közben a káposztát kisujjnyi csíkokra vágjuk. Összekeverjük a felaprított friss kaporral, sóval és borssal. Ha a liba már majdnem készen van, kivesszük a tálat. Kiszedjük belőle a sült húst, belerakjuk a befűszerezett káposztát. Ráfektetjük a combokat és a mellet, visszatoljuk a sütőbe, és immár fedő nélkül 180 fokon összepirítjuk.
Hogy lenne az ősz szürke? Tele van színekkel és ízekkel! Novemberi lapszámunkban pedig be is mutatjuk őket! Ízelítő a Vidék íze legfrissebb tartalmából! Magazinunkat keresse az újságosoknál!
Füstölt libamell rozéban párolt, vörös áfonyás savanyú káposztával