Ropogós csirkeszárnyak káposztasalátával

A szárnyakat megmossuk, a szárnyvégeket levágjuk, azokra most nem lesz szükség.

Összekeverjük a joghurtot a fűszerkeverékkel, beleforgatjuk a húsokat, és hagyjuk állni legalább 30 percen át. Ezután a csirkeszárnyakat kivesszük a joghurtos pácból, és bepanírozzuk: először lisztbe forgatjuk, utána a felvert tojásba, végül pedig a tört kukoricapehelybe.

Egy nagy serpenyőben annyi olajat forrósítunk, hogy a csirkedarabok feléig-kétharmadáig érjen. Ebben több adagban megsütjük a húsokat oldalanként 4-4 perc alatt.

A káposztát hajszálvékony csíkokra vágjuk vagy lereszeljük. A sárgarépát és a vöröshagymát meghámozzuk, lereszeljük, és összekeverjük egy nagy tálban. Egy másikban a majonézt elvegyítjük a mézzel (cukorral), citromlével, joghurttal, sóval. Ráöntjük a zöldségek tetejére, és összeforgatjuk. Hideg helyen hagyjuk összeérni.

kaloria 550 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink