Ropogós halrudacskák sült krumplival, zöldborsóval
Meghámozzuk a burgonyát, csíkokra vágjuk. Lábasba
rakjuk, adunk hozzá egy nagy csipet sót, és forrás után
még négy percig főzzük. Leszűrjük, hagyjuk lecsöpögni.
Előkészítünk két nagy tepsit, mindkettőbe sütőpapírt terítünk. Csíkokra vágjuk a halat. Megolvasztjuk a vajat, belekeverjük a citrom levét és reszelt héját. Sózzuk és borsozzuk. Lekenjük vele a haldarabok mindegyik oldalát. A maradékkal megkenjük az egyik tepsibe terített sütőpapírt. A kukoricapelyhet összetörjük, és egy tányérba szórjuk. Megforgatjuk benne az előkészített halrudacskákat, majd a kivajazott tepsire fektetjük. A félig főtt burgonyát egy tálban összekeverjük fél deci olajjal és kicsi sóval, ráborítjuk a másik tepsire. 150 fokos, légkeveréses sütőben egyszerre megsüthetjük mind a két tepsivel. Félidőben mindkét tepsit kivesszük, megforgatjuk a halszeleteket és a krumplit is. Ha a hal már kész, emelhetünk a hőmérsékleten a burgonyához. Közben a borsót megpároljuk a három dkg vajon. Ha kész, sózzuk, és megszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjével. Mentás-joghurtos mártogatót adunk mellé.