Ropogós libacomb hagyományos, gombás-majoránnás töltelékkel
Széttördeljük a zsemlét, beáztatjuk annyi tejbe, hogy jól ellepje. A vöröshagymát meghámozzuk, apró kockára vágjuk, kevés zsíron megdinszteljük. Hozzádobjuk a megtisztított, apróra vágott gombát, pár percig együtt sütjük. Utána hozzákeverjük a kinyomkodott, elmorzsolt zsemlét, a tojást, fűszerezzük összevágott petrezselyem zöldjével, majoránnával, sóval, borssal. A combokat besózzuk. Fellazítjuk a felsőcomb bőrét (nem lehet olyan szépen felszedni, mint a csirkéét, kevesebb töltelék is fog beleférni). Egy nagyobb teáskanál segítségével megtöltjük a zsemlés-gombás töltelékkel a bőr és a hús között keletkezett táskát. Szép sorban lerakjuk egy sütőtálba, se zsír, se víz nem kell alá. Alufóliával lefedjük, és 170 fokos sütőben két órán át sütjük. Utána levesszük róla a fóliát, és magasabb hőmérsékleten rápirítunk.