Ropogós zöldségtorta
Megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket. A répát felkockázzuk, a karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedjük. Fazékban vizet forralunk, majd a zöldségeket egymás után 4-4 percig blansírozzuk a sós vízben. A koktél-paradicsomokat leforrázzuk és lehúzzuk a héjukat. A zöldséget hideg vízzel lehűtjük, majd alaposan
lecsepegtetjük. A sonkát apró kockákra vágjuk. A leveles tésztát enyhén belisztezett deszkán kinyújtjuk. Kivajazunk egy formát, kibéleljük a tésztával. Beleteszünk egy sütőpapírt, töltünk rá babot. 200 fokos sütőben 10 percig elősütjük. Kidobjuk belőle a papírt és a babot. A sonkával összekevert zöldséget egyenletesen elosztjuk a tésztán. A tetejét megszórjuk a koktélparadicsommal. Elkeverjük a tejfölt a tojással, sóval, borssal és szerecsendióval fűszerezzük. Egyenletesen a tortára öntjük, majd a sütő középső részében még 35 percig sütjük.