Roston sült csirkemell juharsziruppal párolt aszalt gyümölcsökkel

Roston sült csirkemell juharsziruppal párolt aszalt gyümölcsökkel

A csirkemellfiléket sózzuk, borsozzuk, és fele vaj, fele olaj keverékében a szeletek mindkét oldalát 5-5 percig sütjük.
A rizst kevés olajon lepirítjuk, sózzuk, majd felöntjük a rizs mennyiségéhez képest kétszeres forró vízzel, s készre pároljuk. Még forrón elkeverjük a megreszelt sajttal, s kevés tejszínt is löttyinthetünk hozzá. Ezután csészével egy-egy adagot formázunk belőle. Az aszalt gyümölcsöket – mazsolát, szilvát, barackot – lábosba tesszük, megszórjuk a keményítővel, majd felöntjük annyi borral, hogy ellepje. Addig rotyogtatjuk, míg a leve besűrűsödik. Amikor a bor elpárolgott, hozzáadjuk a juharszirupot, s összefőzzük.

kaloria 1060 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink