Forrás: Pásztor Tünde

Roston sült kecskesajt sárgarépás borsófőzelékkel

Roston sült kecskesajt sárgarépás borsófőzelékkel

Meghámozzuk, apró kockára vágjuk a sárgarépát. Feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Ha
már félig puha, hozzáadjuk a fagyott borsót. Hozzáöntjük a tejet vagy a tejszínt is. Egy másik edényben közben
elkészítjük a rántást: az olajon világosra pirítjuk a lisztet, beleszórjuk a finomra vágott petrezselyem zöldjét.
Félretesszük, és hagyjuk kicsit hűlni. Ha már puha a répa és a borsó, folyamatos keverés közben hozzáöntjük a
rántást, besűrítjük. Ízlés szerint sóval és cukorral ízesítjük.
Felforrósítjuk a vajat egy serpenyőben, és pár perc alatt megpirítjuk benne a felszeletelt sajt mindkét oldalát.

kaloria 480 CAL
ido 45 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink