Roston sült pulykamell sajtos-mogyorós spárgalepénnyel
A pulykahúst felszeleteljük, besózzuk, fehér borssal meghintjük, és nem túl vékonyra kiklopfoljuk. A burgonyát
meghámozzuk, azután egészben hagyva, sós vízben kissé előfőzzük. Ha kihűlt, lereszeljük. Hozzáadjuk a reszelt sajtot, a szárazon megpirított, durvára aprított mogyorót, és a megtisztított, kisebb darabokra vágott spárgát. Összedolgozzuk a tojással, a liszttel, az apróra vágott petrezselyemmel meg a tejföllel, és a masszából gombócokat
formázunk. A gombócokat kis lepényekké lapítjuk, majd a serpenyőben felhevített olajban kisütjük. A spárgalepényeket
konyhai papírtörlőre szedjük, hogy felitassuk róluk a felesleges zsiradékot. A serpenyőben maradt olajban ezután kisütjük a pulykaszeleteket is.
Mártás
A mártáshoz a tojássárgáját és a bort egy-egy csipetnyi sóval és borssal ízesítve gőz fölött habverővel felverjük, majd kanalanként hozzáadjuk a folyékonyra langyosított vajat. Citromlével ízesítjük. Amikor kihűlt, ismét felverjük, így tálaljuk a pulykamell és a spárgalepény mellé.