Bevágjuk a kacsamell bőrét.
Egy liter éppen csak langyos vízben feloldunk 5 dkg sót. Ebben a sóoldatban áztatjuk a négy kacsamellet másfél órát.
Kivesszük, szárazra töröljük, majd felhevített száraz serpenyőbe rakjuk a bőrével lefelé (ha kicsi a serpenyőnk, akkor több adagban). A hús méretétől függően 6-8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik felét is ugyanennyi ideig pirítjuk. Kiszedjük, melegen tartjuk.
A helyére kanalazzuk a mézet, és világosra karamellizáljuk. Beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, ráöntjük a mustot, adunk hozzá egy csipet sót, beledobjuk a bazsalikomot, és addig pároljuk, míg a gyümölcsök fel nem szívják a mézes mustot. Nagyon jól illik a rózsaszínre sült kacsához.
Krumplikrokettet vagy burgonyafánkot adunk mellé köretként.