Rozé kacsamell mézes-mustos aszalt gyümölcsökkel

Bevágjuk a kacsamell bőrét.

Egy liter éppen csak langyos vízben feloldunk 5 dkg sót. Ebben a sóoldatban áztatjuk a négy kacsamellet másfél órát.

Kivesszük, szárazra töröljük, majd felhevített száraz serpenyőbe rakjuk a bőrével lefelé (ha kicsi a serpenyőnk, akkor több adagban). A hús méretétől függően 6-8 percig sütjük, majd megfordítjuk, és a másik felét is ugyanennyi ideig pirítjuk. Kiszedjük, melegen tartjuk.

A helyére kanalazzuk a mézet, és világosra karamellizáljuk. Beleszórjuk az aszalt gyümölcsöket, ráöntjük a mustot, adunk hozzá egy csipet sót, beledobjuk a bazsalikomot, és addig pároljuk, míg a gyümölcsök fel nem szívják a mézes mustot. Nagyon jól illik a rózsaszínre sült kacsához.

Krumplikrokettet vagy burgonyafánkot adunk mellé köretként.

Erdei gombás kacsamell szélesmetélttel

kaloria 770 CAL
ido 130 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Ajánlataink