Forrás: Pásztor Tünde

Rozmaringos eperkosár

Rozmaringos eperkosár

Először a sajtkosarakat készítjük el, ami nem is olyan bonyolult, mint amilyennek látszik: a reszelt sajt negyed részét egy lapos tányéron vékony rétegben elterítjük, azután a mikrohullámú sütőben a legnagyobb fokozaton
1,5-2 perc alatt megolvasztjuk, megpirítjuk. Egy széles
pengéjű kés vagy spakli segítségével felvesszük a tányérról, rátesszük egy öblös pohárra, majd egy másik pohárral lesúlyozzuk, megformázzuk. Amikor langyosra hűlt, kivesszük a pohárból, ezután már megtartja a formáját. Hasonlóképpen elkészítjük a többi kosarat is. A narancsot alaposan megsikáljuk, a héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk. A narancshéjat- és levet elkeverjük a mézzel, az apróra vágott rozmaringgal meg egy csipet sóval. Az epret megmossuk, megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. Elosztjuk a sajtkosarakban, végül rácsorgatjuk az illatos öntetet.

kaloria 210 CAL
ido 30 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink