Rozmaringos kacsamell színes burgonyapürével
A kacsamellet sózom, borsozom, és alaposan bedörzsölöm
a finomra vágott rozmaringgal. Bőrös oldalát a zsírban
(legjobb természetesen kacsazsírban) ropogósra sütöm,
majd kiveszem a serpenyőből. A visszamaradt zsiradékban
megpirítom a paradicsompürét, vigyázva arra, hogy
meg ne égjen. Hozzáadok egy evőkanál lisztet, felöntöm
egy kevés vízzel, és egyet rottyantok rajta, hogy kicsit besűrűsödjön. A kacsamelleket kétujjnyi vastag szeletekre
vágom, visszateszem a mártásba, és omlósra párolom.
Amikor elkészült a hús, kiszedem a serpenyőből, majd
a visszamaradt pecsenyeszaftba beleforgatom a megtisztított spárgát, és 2-3 perc alatt puhára párolom. Tálaláskor a kacsamellszeleteket a színes burgonyapürére fektetem, és elrendezem a tetején a párolt spárgasípokat.
Színes burgonyapüré
A burgonyákat meghámozom, és enyhén sós vízben puhára főzöm. Még forrón áttöröm, és a tejjel meg a vajjal simára
keverem. A kész burgonyapürébe beleforgatom az apró
kockákra vágott színes paprikát.