Rozmaringos kecskelapocka
A kecskelapockát sóval, őrölt színes borssal és durvára vágott rozmaringgal alaposan bedörzsöljük. A húst kizsírozott tepsibe fektetjük, mellé tesszük a cikkekre vágott vöröshagymát, a héjastól keresztben félbevágott
fokhagymafejeket, és a tepsibe szórjuk a borókabogyót. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk, meghintjük vele a befűszerezett húst. Öntünk hozzá körülbelül 3 dl vizet,
majd a tepsit lefóliázzuk, és a húst 140-150 fokos sütőben jól átpároljuk, átsütjük. Végül levesszük a fóliát, és rózsaszínűre pirítjuk. Köretnek a felszeletelt rétest kínáljuk hozzá.
Céklás sütőtökrétes
A céklát sós vízben, héjastól feltesszük főni. A sütőtököt félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét, azután a sütőben megsütjük. A réteslapokat kettéosztjuk, vizes konyharuhára fektetjük, és megkenjük olajjal. A megfőtt céklát meghámozzuk, csíkokra vagdossuk. A tökhúst kikaparjuk a héjából, villával pürévé törjük, sóval és kakukkfűvel ízesítjük. A réteslapra hosszában ráhalmozzuk a tökpürénk felét. Betakarjuk a céklacsíkokkal, majd rákenjük a maradék tökpürét. A kezünkkel eligazítjuk – hosszúkás hengert formázunk
belőle –, azután a rétest felcsavarjuk, megkenjük olajjal, és 180 fokos sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.