Forrás: Pásztor Tünde

Rozmaringos vaddisznólapocka cukkinikrémmel

Rozmaringos vaddisznólapocka cukkinikrémmel

A vaddisznólapockát besózzuk, azután kevés zsiradékon
mindkét oldalát elősütjük. Mellé tesszük a cikkekre vágott
vöröshagymát, az aprított fokhagymát meg a fűszereket,
felengedjük csontlével vagy zöldségalaplével, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Amikor a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a vörösbort, és azzal pároljuk készre.
A cukkinit héjastól lereszeljük vagy vékony csíkokra
vágjuk, majd sóval ízesítve a vaj felén megdinszteljük.
Megszórjuk liszttel, kicsit lepirítjuk, azután felengedjük a
tejszínnel, s készre forraljuk. Ha nem elég krémes állagú,
botmixerrel pürévé törjük.
A pecsenyeléhez hozzáadjuk a maradék vajat, és sűrűre
beforraljuk. A húst felszeleteljük, áthúzzuk a szafttal,
és a cukkinikrémmel körbelocsolva tálaljuk. Köretnek
steakburgonyát vagy krokettet kínálunk hozzá.

kaloria 580 CAL
ido 90 perc
nehezseg Nehézség: 1

Hozzávalók

4 személyre

Forrás: Pásztor Tünde

Ajánlataink